Ministar Stefanović iz Niša poručio: bezbednosna situacija u Srbiji je stabilna

Ministar Stefanović iz Niša poručio: bezbednosna situacija u Srbiji je stabilna

14/10/2015 Off By
Stefanović, koji je u Nišu prisustvovao prezentaciji početka kampanje „ Stop svi na sport“ i „Bezbednosna kultura mladih“ i potpisivanju Ugovora o donaciji sigurnosnih kamera grada Niša i niške polcijske uprave i svečanom defileu pripadnika i službenih vozila Ministarstva unutrašnjih poslova, podsetio je da se Srbija u poslednjih godinu dana suočavala sa više izazova, od onih koji su se dešavali nakon terorističkih akcija u Kumanovu i Zvorniku, do različitih izazova izazvanih kretanjem ogromnog broja migranata kroz našu državu

 

mupvezba

Info: Press Biro MUP – a

MINISTAR unutrašnjih poslova Srbije dr Nebojša Stefanović poručio je danas u Nišu da je bezbednosna situacija u Srbiji stabilna i da će policija, snažnim , preventivnim i obaveštajnim delovanjem sprečiti bilo kakvo ugrožavanje sigurnosti građana .

Stefanović, koji je u Nišu prisustvovao prezentaciji početka kampanje „ Stop svi na sport“ i „Bezbednosna kultura mladih“ i potpisivanju Ugovora o donaciji sigurnosnih kamera grada Niša i niške polcijske uprave i svečanom defileu pripadnika i službenih vozila Ministarstva unutrašnjih poslova, podsetio je da se Srbija u poslednjih godinu dana suočavala sa više izazova, od onih koji su se dešavali nakon terorističkih akcija u Kumanovu i Zvorniku, do različitih izazova izazvanih kretanjem ogromnog broja migranata kroz našu državu.
„Odgovornim i ozbiljnim postupanjem, bez podizanja panike, snažnima delovanjem policije ni jedan bezbednosni problem iz okruženja nije se preneo na našu zemlju. Građani Srbije nisu osetili ni jednu posledicu od onoga što se dešavalo u Makedoniji i Bosni i Hercegovini, niti su na unutrašnjem planu mogli da osete bilo kakvo ugrožavanje bezbednosti“, rekao je Stefanović.
Govoreći o defileu policijskih službenika, Stefanović je ukazao da je to važna aktivnost policije koja ima za cilj približavanje policijskih službenika lokalnoj zajednici, kao i da je to prilika da građani policiju vide u nekom drugom svetlu.
„Ovo je jedna lepa demonstracija naše sposobnosti i prilika da pokažemo šta sve policija može da uradi“, rekao je Stefanović istakavši da mu je posebno drago što se defile održava na Dan oslobođenja Niša. Prema njegovim rečima, to je simbolika kojom se pokazuje da je policija uvek uz svoj narod , da štiti građane, da se efikasno bori protiv korupcije i kriminala i da su policajci ti na koje građani uvek mogu da se oslone.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić precizirao je da će 12 sigurnosnih kamera, vrednosti 6,2 miliona dinara, biti postavljene na jednoj od najvećih raskrsnica u Nišu, na uglu ulica dr Zorana Đinđića i Vojvode Mišića.
„Ponosni smo na činjenicu da je Niš drugi grad u Srbiji, posle Beograda, koji je na osnovu zahteva saobraćajne policije u Nišu, obezbedio savremeni tehnički sistem za vizuelno praćenje saobraćajnih prekršaja“, rekao je Perišić.
Načelnik Policijske uprave u Nišu Srđan Grekulović istakao je da u tom gradu ne postoji ni jedna organizovana kriminalna grupa čiji su članovi maloletnici, kao i da u prvih devet meseci ove godine na području Niša nije počinjeno ni jedno teže krivično delo u kome su učestvovali maloletnici ili bili žrtve.♦