LSV: gomila se đubre na novosadskim ulicama

LSV: gomila se đubre na novosadskim ulicama

10/10/2015 Off By

Iako postoji jasna zakonska regulativa, činjenica je da se ona ne poštuje i ne sprovodi kako treba, pa bi nadležni organi kako u gradu, tako i u čitavoj državi,  trebalo da konačno pristupe konkretnim merama trajnog čišćenja prljavštine i taloga sa novosadskih ulica


novisad
Info: Press Biro LSV

STRUČNI savet za komunalna pitanja Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad zaključio je na današnjoj sednici da se zbog nebrige nadležnih  na ulicama gomila razno đubre, jer nisu blagovremeno preduzete sve neophodne mere na koje je LSV odavno pozivao.

Iako postoji jasna zakonska regulativa, činjenica je da se ona ne poštuje i ne sprovodi kako treba, pa bi nadležni organi kako u gradu, tako i u čitavoj državi,  trebalo da konačno pristupe konkretnim merama trajnog čišćenja prljavštine i taloga sa novosadskih ulica.
Zato je zaključeno da će Stručni savet nadležnima predočiti čitav set efikasnih rešenja koja su odmah primenjiva i omogućavaju trajno čišćenje kako bi se i ubudućnosti onemogućilo gomilanje đubreta ne samo u centru, nego i svim drugim krajevima grada.
Ako ne pre, te mere će nakon izbora i dolaska LSV na vlast omogućiti brzo i efikasno rešavanje ovog problema.
Građani Novog Sada, kao i svi ostali građani ove zemlje, imaju pravo na zdrav i normalan život, bez prljavštine, taloga i đubreta na ulicama.♦