Обележена 176-годишњица Мајске скупштине

Обележена 176-годишњица Мајске скупштине

15/05/2024 0 By BERB

Фото: minrzs.gov.rs

 

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Немања Старовић предводио је државну церемонију поводом обележавања 176. годишњице Мајске скупштине у Сремским Карловцима.

Министар Старовић одао је почаст и положио венац на гроб вожда Ђорђа Стратимировића у манастиру Ваведења пресвете Богородице.

Поред министра венце су положили представници Скупштине Војводине, Владе Војводине, Министарства одбране и Војске Србије, Сремског и Јужнобачког округа, Града Новог Сада, општине Сремски Карловци и удружења грађана.

У оквиру државне церемоније обележавања Мајске скупштине, министар Старовић положио је венац и код Спомен плоче о проглашењу Српске Војводине на згради Магистрата у Сремским Карловцима.

В.д. помоћника министра за борачко – инвалидску заштиту Сања Лакић је у оквиру церемоније обележавања положила венац на Споменик Стевану Шупљикцу у Панчеву, као и на гроб војводи Стевану Шупљикцу у манастиру Крушедол и на Споменик вожду Ђорђу Стратимировићу у цркви Светих Апостола Петра и Павла.