Домаћа привреда најважнији стуб развоја државе

Домаћа привреда најважнији стуб развоја државе

09/05/2024 Off By BERB

Фото: МУСТ/Ђ.К.

 

Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић присуствовао је данас свечаности поводом обележавања 12 година од оснивања Форума привредника Чачка.

Том приликом је рекао да је привредни сектор стуб развоја сваке државе, а значај домаћих компанија и предузећа је огроман како у погледу генерисања привредног раста, тако и у чињеници да се њиховим развојем стварају нова радна места.

Форум привредника у Чачку окупља 600 компанија које запошљавају око 7.000 људи а град Чачак је позициониран као један од најснажнијих и најстабилнијих привредних центара у Србији, уверен сам да је подршка коју држава пружа нашим привредницима не само инвестиција у пословни сектор, већ и у будућност наше економије и земље, истакао је министар Момировић.

Министар је додао да град Чачак представља значајан саобраћајни чвор у Србији, а комплетирањем ауто-путева Београд – Јужни Јадран и Појате-Прељина, као и могући продужетак ка Сарајеву и стављање у функцију цивилног и карго саобраћаја аеродрома Морава, положај Чачка је још више добио на значају за развој пословних активности.

Наш задатак је да наставимо снажно да улажемо у развој привреде, да нашим привредницима обезбедимо транспарентно и предвидиво пословно окружење, фер тржишне услове као и да кроз унапређење услова за пласман наших роба у иностранству поспешимо пословни амбијент, запошљавање, а самим тим допринећемо и квалитетнијем животу грађана Републике Србије, закључио је министар Момировић.

Данас током дана, у Горњем Милановцу, министар Момировић положио је венце поводом Дана победе над фашизмом у спомен-парку „Брдо мира“ на спомен костурници палих бораца таковског краја у Другом светском рату, као и на спомен-костурници Црвеноармејаца.

Такође, министар Момировић одржао је и састанак са председником општине Горњи Милановац Дејаном Ковачевићем на коме је више речи било о најзначајнијим инфраструктурним пројектима, као и општеразвојним пројектима за општину Горњи Милановац.