Премијерка разговарала са амбасадорима Квинте и амбасадором ЕУ у Србији

Премијерка разговарала са амбасадорима Квинте и амбасадором ЕУ у Србији

09/03/2024 Off By BERB

Фото: Влада Србије

 

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић састала се данас са амбасадорима Квинте и амбасадором Европске уније у Србији.

Брнабић се амбасадорима захвалила на одличној сарадњи коју су имали у претходним годинама, током њеног председавања Владом Србије. Она је изразила наду да ће добру сарадњу наставити и у будућности, са наредном Владом, као и са њом лично.

Амбасадори су истакли да су са Брнабић имали добар однос и пожелели су јој много среће и успеха у њеној наредној улози. Она је упознала амбасадоре са тиме да ће у наредном периоду, све до избора нове Владе, њоме председавати први потредседник Владе Ивица Дачић.

Брнабић је амбасадоре упознала са свим што је до сада урађено на имплементирању препорука ОДИХР-а за унапређење изборног процеса. Рекла је да су две препоруке већ испуњене, да се на осталима ради, као и да је мисија ОДИХР-а позвана да посматра и нове београдске изборе. Она је предочила амбасадорима да већину препорука ОДИХР-а мора да спроведе парламент.

Амбасадори су честитали Брнабић на томе што је Србија добила председавање Глобалним партнерством за вештачку интелигенцију.

Састанку су присуствовали амбасадор Сједињених Америчких Држава у Србији, Кристофер Хил, амбасадорка Немачке Анке Конрад, амбасадор Француске Пјер Кошар, амбасадор Италије Лука Гори, амбасадор Велике Британије Едвард Фергусон и амбасадор Европске уније у Србији Емануел Жиофре.