Седам студената Београдског универзитета на стручној пракси у КИРС

Седам студената Београдског универзитета на стручној пракси у КИРС

04/03/2024 Off By BERB

Фото: Немања Лекић

 

Студентска стручна пракса у Комесаријату за избеглице и миграције Републике Србије, коју организује Министарство државне управе и локалне самоуправе у сарадњи са другим органима државне самоуправе и државним универзитетима наше земље, почела је данас и седам студената Београдског универзитета похађаће праксу у трајању од четири недеље у Комесаријату.

Комесарка за избеглице и миграције Републике Србије Наташа Станисављевић пожелела је добродошлицу студентима и истакла да је реализација студентске стручне праксе од изузетног значаја за студенте, јер омогућава да стекну практично искуство у својој струци и примене теоријско знање које су стекли.

Станисављевић је подсетила да другу годину за редом Комесаријат учествује на сајму стручне праксе.

Она је истакла да јој је драго што ће се студенти наредне четири недеље упознавати са радом и надлежностима Комесаријата и увидети значај ове институције која пружа помоћ и подршку најугроженијим лицима која су морала да напусте своје домове.

Студентска пракса је један од видова подршке високошколским установама да својим студентима омогуће да поред теоријских знања, стекну и практичне вештине, али такође помажу и нама да привучемо најбоље студенте који ће сутра постати вредни запослени, поручила је Станисављевић.

Студенти Правног факултета, Филолошког факултета, Факултета политичких наука и Географског факултета ће након успешно завршеног програма праксе добити потврду о обављеној стручној пракси, потписану од стране ментора и супервизора.