Помоћ и подршка Комесаријата за избеглице породици Берић у Чачку

Помоћ и подршка Комесаријата за избеглице породици Берић у Чачку

01/03/2024 Off By BERB

Фото: Драган Кујунџић

 

Комесарка за избеглице и миграције Републике Србије Наташа Станисављевић са представницима града Чачка посетила је породицу Николе Берића, који је 1995. године избегао из Републике Хрватске и тренутно живи у Чачку, у циљу обезбеђивања свих врста подршке и помоћи у складу са нашим надлежностима.

Комесаријат је у сарадњи са градом Чачком и кабинетом градоначелника одмах реаговао и предузео све мере из своје надлежности како би помогли господину Берићу. Комесаријат пружа подршку обезбеђивањем стамбених решења, доделом станова, сеокских кућа, пакета грађевинског материјала, кроз економско оснаживање, али и доделом једнократне новчане помоћи, пакета хране и огрева, а неки од наведених видова подршке и помоћи биће пружени породици Берић. Испуњење основних животних стандарда су предуслов за достојанствен живот који свако заслужује, а наша мисија је да то омогућимо свим угроженим лицима из наше надлежности, рекла је комесарка Станисављевић.

Комесарка се захвалила руководству града Чачка на напорима које улажу да све најугроженије избегличке породице добију неопходну помоћ.