Рад на побољшању пословања и услова рада у предузећу „Ресавица“

Рад на побољшању пословања и услова рада у предузећу „Ресавица“

21/02/2024 Off By BERB

Фото: Емилија Јовановић

 

Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић разговарала је данас са представницима руководства и синдиката ЈП ПЕУ „Ресавица“ о повећању зарада рударима, побољшању пословања и услова рада у том предузећу.

Ђедовић Хандановић оценила је да је „Ресавица“ значајно предузеће које деценијама доприноси енергетској безбедности Србије, пре свега кроз производњу висококвалитетног угља у рудницима овог система.

Према њеним речима, на иницијативу председника Александра Вучића, ради се на изналажењу решења за потписање новог колективног уговора и повећање зараде рударима за 10 одсто. Рад у руднику је тежак и изазован због чега је од велике важности да материјално помогнемо све оне без којих не би био могућ напредак и развој нашег друштва, нагласила је министарка.

Ђедовић Хандановић је додала да је приоритет државе да „Ресавица“ послује одрживо, да је неопходна модернизација производње, повећање продуктивности и безбедности рада.

Она је навела да је на састанку договорено да се пре истека постојећег колективног уговора заврши нова систематизација предузећа која ће допринети повећању ефикасности и могућим уштедама. Унапређење пословања и продуктивности је најважнији предуслов како би предузеће функционисало стабилније и испуњавало своје обавезе на време, а „Ресавица“, као и друга предузећа, мора да унапреди планирање и постиже боље резултате, рекла је Ђедовић Хандановић.

Држава годинама издваја огромна средства, прошле године је већ једном пронашла начин за повећање плата рударима, али је унапређење пословања неопходно ради постизања веће одрживости овог предузећа, закључила је она.