LSV: Vojvodine će biti koliko bude i borbe za nju

LSV: Vojvodine će biti koliko bude i borbe za nju

05/10/2015 Off By

Na kapijama ovih preduzeća, nekadašnjih giganata, ostavili su poruke da bi podsetili građanke i građane na sramotna dešavanja koja su prouzrokovala nasilnu smenu tadašnje administracije i početak agonije, pljačke i propadanje Vojvodine


lsv
Info:press LSV

 

POVODOM 27. godišnjice od “Jogurt revolucije”, Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad obišla je danas ugašene i propale fabrike u Novom Sadu.

Na kapijama ovih preduzeća, nekadašnjih giganata, ostavili su poruke da bi podsetili građanke i građane na sramotna dešavanja koja su prouzrokovala nasilnu smenu tadašnje administracije i početak agonije, pljačke i propadanje Vojvodine.

Mnoge uspešne firme koje su tada poslovale su uništene i “zaboravljene”. Radnici i radnice tih preduzeća ostali su na ulicama.
Veliki giganti poput Novkabela, Albusa, HINS-a, Jugoalata, Jugodenta, Neobusa danas zajedno zapošljavaju par desetina radnika ili su potpuno zatvoreni.
Nekada je Novi Sad bio industrijski centar, a danas smo svedoci da je Novi Sad grad bez novih radnih mesta, grad bez investicija, grad u kojem komunalni sistem ne funkcioniše, grad koji nikad nije bio prljaviji i zapušteniji.
Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad poručuje svim građankama i građanima da će Vojvodine biti onoliko, koliko bude borbe za nju.♦