Čadež: Godinu dana istražujemo tržište Afrike za naše kompanije

Čadež: Godinu dana istražujemo tržište Afrike za naše kompanije

07/02/2024 Off By BERB

Foto: PKS

 

Najavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da bi uskoro mogao da krene u prvu veliku turneju po Africi srpska privreda dočekuje spremna. Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež kaže da kompanije iz Srbije imaju šta da ponude zemljama Afrike.

„Privredna komora Srbije već godinu dana radi na istraživanju tržišta Afrike i pronalasku najboljih mogućnosti za investiranje naših kompanija. Već smo uspešno organizovali prve misije u Keniji i Angoli i imamo jako dobre partnere u Južnoj Africi”, rekao je Čadež.

Prema njegovim rečima, ukoliko se obistini najava predsednika Vučića, PKS je spremna da organizuje i da velika privredna delegacija zajedno sa državnim vrhom poseti Afriku.

“To bi bila posebna prilika da naša privreda na afričkom kontinentu uradi mnogo više i od dosta razvijenijih zemalja. Uzimajući sve parametre u obzir, od demografije, preko podizanja kupovne moći sve do prirodnih resursa i potencijala, Afrika je tržište budućnosti i velikih šansi za našu privredu”, kaže Čadež.