Донација Комесаријата за избеглице повратничким заједницама у Хрватској

Донација Комесаријата за избеглице повратничким заједницама у Хрватској

07/02/2024 Off By BERB

Фото: Комесаријат за избеглице и миграције

 

Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије испоручио је данас 303 пакета беле технике повратницима у Хрватској, а донација од 255 пакета беле технике испоручена је у Книну, док су 48 пакета испоручена у Слатини, Пакрацу, Кореници, Доњем Лапцу и Грачацу.

Расподели пакета беле технике присуствовала је амбасадорка Србије у Хрватској Јелена Милић, представници Комесаријата, представници Српског народног вијећа, као и представници локалне самоуправе.

Вредност донације коју је обезбедио Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије је око 10 милиона динара и за ту вредност обезбеђено је 85 комбинованих шпорета, 146 веш машина и 72 комбинована фрижидера.

У намери да помогне интеграцију и побољша животне услове повратничке популације Срба у Хрватској, Комесаријат додељује помоћ повратничким заједницама. Ови видови подршке су веома значајни, јер на тај начин подстичемо породице у економском оснаживању, које је поред решавања крова над главом, најбитније.

Током прошле године Комесаријат је доделио помоћ у виду беле технике за 76 породица, а додељено је и 80 пакета помоћи сетвеног репроматеријала.
Комесаријат планира да настави са пружањем помоћи повратничким заједницама у Хрватској и у наредним годинама, а циљ је да људима који се врате у Хрватску буде олакшан останак и омогућимо достојанствен живот.