U sredu se otvara 37.međunarodni sajam Grafima

U sredu se otvara 37.međunarodni sajam Grafima

28/09/2015 Off By

Od 1. do 4. oktobra će u halama 1 i 1a Beogradskog sajma pažnju posetilaca privući će najveći regionalni Sajam računara, elektronike i kućnih aparata CH &HA, koji su popularno nazvali Skockano za vas


sajam grafike
Info: Ranka Čičak

AMBASADOR Švajcarske u Beogradu, Žan Danijel Ruh otvoriće u sredu, 30. septembra u podne 37. međunarodni sajam grafičke, papirne i kreativne industrije – GRAFIMA. U hali 4 Beogradskog sajma će se pod sloganom „Sve je u bojama“ predstaviti više od sedamdeset izlagača iz Srbije, Velike Britanije, Portugala, Slovenije, Italije, Bugarske, Rumunije, BiH, Hrvatske i drugih zemalja.

Prikazaće najnovija dostignuća u grafičkoj, papirnoj i kreativnoj industriji. Tu će biti mašine najnaprednije tehnologije, dizajnerski hardveri i softveri.
Na konferenciji za medije danas je rečeno da kreativne industrije predstavljaju 7 posto svetskog BDP – a i rastu stopom od 20 posto. Srbija se nalazi na nivou tog proseka, naročito u grafičkoj industriji i proizvodnji nameštaja. Zato ovaj sajam grafičke industrije privlači toliku pažnju sveta. Ne postoji grafički proizvod koji neće biti prikazan. Biće tu mašine koje svet još nije video. U pratećem programu ovog Sajma planirana su stručna predavanja, prezentacije novih tehnologija i stručna literatura. Zanimljiv je projekat Ulica kreativbih rešenja koji organizuju kompanija Oracal Polikarbonati i Beogradski sajam. Osnovna ideja je da se kreativni studenti i mali preduzetnici svojim rešenjima u grafičkom i dizajnerskom sektoru povežu sa velikim kompanijama. Oni će pokazati svoje ideje u štampi na tekstilu, nameštaju od pleksiglasa, displej sistemu, 3D pisanju, led rasveti i reklamama u autografici. Najbolji će biti izloženi na Sajmu.
Što se najkvalitetnijih grafičkih proizvoda tiče stručni žiri Sajma dodeliće zlatni, srebreni i bronzani pečat.
Na sajmu će pod nazivom Biro ekspo biti prikazani oprema i materijali za poslovne prostore, kancelariski nameštaj, mašine i pribor, poslovna i dekorativna galanetrija kao i foto programi.
Od 1. do 4. oktobra će u halama 1 i 1a Beogradskog sajma pažnju posetilaca privući će najveći regionalni Sajam računara, elektronike i kućnih aparata CH &HA, koji su popularno nazvali Skockano za vas. Po uzoru na najveće svetske manifestacije, kao što je CES u Las Vegasu, IFA u Berlinu i CeBit u Hanoveru biće prikazane tehnološke inovacije.
Više od 50 izlagača prikazače najnovije televizore velikih dijagonala ekrana, ravne i zakrivljene, 3 D i 4 K UHD TV formata. Biće tu i najnoviji mobilni telefoni, tableti i lap top računarti. Među najatraktivnijhim su Lenovo joga 3PRO laptop, Tošiba klim mini 2 u jedan uređaj, Ejpl mini 4. LG 4 KOLED televizor, Tesla TV modeli serije 6. Za domaćice su zanimljive velike rerne, mikrotalasne pećnice, najnoviji frižideri i sokovnici.
Posetioci štanda Voxellab će moći da vide kako nastaju predmeti koji se direktno sa računara pretvaraju u oblike. Svakog dana će po jedan srećni posetilac dobiti svoju mini bistu.
Po prvi put biće prikazani dronovi namenjeni snimanju, fotogrtafisanju i zabavi, ali i za profesionalnu upotrebu u agrikulturi, spasilačkoj službi, izviđanju i istraživanju u nauci i industriji.♦