Ikarbusovi mercedesi predati Gradskom saobraćaju

Ikarbusovi mercedesi predati Gradskom saobraćaju

24/09/2015 Off By

 

Ovo je prvih 10 autobusa koje smo u kooperaciji sa mercedesom napravili. To su  oni autobusi za koje su mi se mnogi smejali i za koje su govorili da ih nema i  da ih nikada neće biti, rekao je premijer Vučić


 

Ikarbus

Info: Ranka Čičak

 

NA PLATOU ispred Skupštine Beograda premijer Vlade Srbije, Aleksandar Vučić prisustvovao je primopredaji 10 novih autobusa, koje je fabrika Ikarbus isporučila Gradskom saobraćajnom preduzeću. Rekao je da je ponosan što se pokazalo da Srbija može ozbiljno da razvija svoju industriju :

– Ovo je prvih 10 autobusa koje smo u kooperaciji sa mercedesom napravili. To su  oni autobusi za koje su mi se mnogi smejali i za koje su govorili da ih nema i  da ih nikada neće biti.


 

siniša maliJeftiniji prevoz za stanovnike prigradskih naselja

GRADONAČELNIK Beograda, Siniša Mali najavio je danas  da od prvog oktobra  gradski saobraćaj jeftinije vozi stanovnike prigradskih naselja:

– Karte za građane Beograda koji žive u prigradskim naseljima biće niže za 40 posto. Od prvog januara krećemo s novom mrežom linija. Tako sistematski rešavamo veliki problem koji smo nasledil u javnom prevozu. Polako uvodimo nova vozila, nove linije, bolju uslugu i novi tarifni sistem. Siguran sam da će građani vrlo brzo videti razliku u kvalitetu i efikasnosti prevoza.


 

Vučić je do kraja sledeće godine najavio još 80 autobusa. Rekao je da su prihodi Ikarbusa  sa milion ipo, koliko su bili lani, povećani ove godine za 15 puta. O njihovom kvalitetu i udobnosti govori  znak mercedesa.  Autobusi će se  uskoro prodavati i drugim  gradovima i zemljama. Premijer se zahvalio  na podršci nemačke vlade i mercedesa što je ovaj projekat  doveden do kraja, pa su tako  demantovane mnoge neverne tome:

– Da im pokažemo da možemo  da radimo i da možemo sa svima u svetu u tome da se takmičimo.   Već u narednim danima svi su ovi autobusi na ulicama Beograda. <