Успешне домаће компаније кључне за економски развој земље

Успешне домаће компаније кључне за економски развој земље

24/11/2023 Off By BERB

Фото: Ђорђе Крстић/МУСТ

 

Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић изјавио је данас након обиласка производње компаније „Каструм“ у Петровцу на Млави и њиховог најновијег малопродајног објекта „Каструм – ДТЛ Вива“ у Кучеву да је циљ да Србија има такве домаће компаније, јер без њих, као јаких регионалних играча на тржишту, наша држава не може да оствари пун капацитет економског развоја.

Момировић је честитао власницима компаније на достигнутом нивоу производње и стандардима које су успели да етаблирају у Петровцу на Млави. Он је рекао да та компанија запошљава више од 200 људи и замолио је менаџмент да уложи све напоре да у наредних пет година запосли још толико, док им, како је навео, Влада Србије стајати на располагању за подршку, не само менаџменту у ширењу производних капацитета, већ и радницима кроз усавршавање и стицање нових знања.

Министар је претходно обишао супермаркет „Каструм – ДТЛ Вива“ у Кучеву и дестилерију и винарију „Пруна“ у селу Вуковић и том приликом рекао да је срећан што у Кучеву постоји тако репрезентативан малопродајни објекат, као што је овај супермаркет и оценио да грађани тог места сада имају један продајни објекат који изгледа светски.

Момировић је додао да грађани Кучева морају да буду поносни на чињеницу да се у њиховом граду подижу домаће компаније и долазе нове инвестиције и компаније као што је „Кока Кола“ која је отворила фабрику „Роса Хомоље“. Он је истакао да је пуно ствари урађено у општини Кучево и захвалио се на сарадњи председнику Општине Ивану Рајичићу, подсетивши да су изграђени и реконструисани важни путеви, више од 80 километара саобраћајница, затим је изграђема и канализациона мрежа, подижу се домаће компаније и долазе стране инвестиције.

У малопродајном објекту фирме „Каструм“, а у оквиру акције „Боља цена“ коју је покренуло Министарство трговине грађани Кучева могу за исти новац да купе много више производа, што је и циљ како би се грађани осећали комфорно. Министар је посетио и винарију и дестилерију „Пруна“ у селу Вуковић где вредни власници улажу пуно труда да направе модерну дестилерију и винарију која је извозно оријентисана. Могли смо да видимо модерне производе што је велики потенцијал за нас, рекао је председник Општине Кучево Иван Рајичић.

Министар Момировић је посетио и Пожаревац где је одржао састанак са градоначелником Сашом Павловићем.