Ђорђевић позива Синдикат радника Поште „Слога” на преговоре о престанку обуставе рада у Новом Саду и Врбасу

Ђорђевић позива Синдикат радника Поште „Слога” на преговоре о престанку обуставе рада у Новом Саду и Врбасу

27/10/2023 Off By BERB

Будући да незаконита обустава рада од стране дела запослених и данас траје у једном броју пошта у Новом Саду у Врбасу, а како се председник Синдиката радника Поште „Слога” Стефан Митровић путем медија огласио да су њихови чланови подржали и узели учешће у „спонтаној” обустави рада коју су започеле њихове колеге, као и да га нико у вези са захтевима није контактирао, Зоран Ђорђевић, в.д. директора Поште Србије, упућује отворени позив Стефану Митровићу на преговоре о захтевима за престанак обуставе рада у Новом Саду и Врбасу.

 

„Без обзира на то што као директор Поште нисам ни на који начин, писано нити усмено, добио захтев за састанком, у интересу Поште Србије и њених запослених, позивам Стефана Митровића да дође у седиште Предузећа у Таковској 2, данас или током предстојећег викенда, или кад год му одговара, како бих саслушао и разговарао о захтевима за наставак процеса рада.

Моје досадашње искуство говори да су то обично били политички захтеви. У овом случају, моја је претпоставка да радници у обустави нису информисани од стране синдиката Слога да
тотални прекид рада чини грубо кршење закона, те да због исте осим што неће бити плаћени за тај период, могуће консеквенце су и откази уговора о раду након осам дана. Под истом претпоставком необавештености, желећи да утичем и спречим најтеже могуће последице, желим да разговор са Стефаном Митровићем обавим што пре и позивам га да ми се јави, писаним путем, телефоном, преко шефа Кабинета или на неки други начин који одабере, да што пре обавимо тај разговор”, поручио је Зоран Ђорђевић.