Народна банка Србије обележава Светску недељу штедње

Народна банка Србије обележава Светску недељу штедње

26/10/2023 Off By BERB

Foto: nbs.rs

 

Народна банка Србије ће и ове године кроз програме финансијске едукације од 30. октобра до 3. новембра традиционално учествовати у обележавању Светске недеље штедње.

 

Тим поводом, матуранти Смедеревске гимназије, Економске школе „Стана Милановић“ из Шапца и Трговинско-угоститељске школе из Лесковца имаће прилику да стекну нова сазнања о историји новца од његове најраније појаве до данашњих дана, са посебним освртом на наш динар, путем предавања „Монетарна историја Србије“.

Такмичење у едукативној игри „Финансије за касније“ планирано је 2. новембра, а радионица „Мој буџет и ја“, 3. новембра, за ученике Средње школе за економију, право и администрацију из Београда. Поменута радионица биће одржана и за ученике Гимназије у Обреновцу у понедељак, 30. октобра.

У складу са својим стратешким опредељењем на пољу финансијског образовања Народна банка Србије спроводи програме финансијског образовања свих старосних категорија становништва. У домену финансијске едукације деце и омладине, почев од најнижих разреда основне школе до студената, Банка даје свој пуни допринос у разумевању финансијских производа и услуга, као и унапређењу знања о историјату новца, лажном новцу и како га препознати.