Снажна подршка приватном сектору и велике инвестиције у инфраструктуру

Снажна подршка приватном сектору и велике инвестиције у инфраструктуру

26/10/2023 Off By BERB

Фото: Ђ.К.

 

Министар унутрашње и спољне трговине у Влади Републике Србије Томислав Момировић оценио је данас у Тбилисију да су снажна подршка приватном сектору и велике инвестиције у инфраструктуру предуслов за економски развој и да зато Влада Србије подржава наше предузетнике и компаније, пружајући им повољне услове за пословање.

Момировић је, након обраћања на панел-дискусији „Trade4Future” у оквиру четвртог Форума „Пут свиле”, истакао да се на тај начин ствара окружење које привлачи домаће и стране инвеститоре, док се кроз инвестиције у инфраструктуру стварају основе за економски раст.

Министар је навео да је Србија лидер на Балкану када је реч о страним директним инвестицијама, која представљају мотор економског раста, стварају радна места и доприносе развоју свих сектора.

Он је напоменуо да су отвореност за размену знања и пријем нових технологија кључни елементи за успех, и указао на то да је, захваљујући великим напорима Владе Србије, смањена стопа незапослености са високих 28,9 одсто на мање од 9 одсто.

Настављамо да радимо на стварању бољих услова за све наше грађане. Ово је предуслов за све остале циљеве које желимо да постигнемо – веће инвестиције у здравство, снажнију војску, боље пензије, јер наша посвећеност економском расту значи бољи квалитет живота за све грађане Србије, закључио је Момировић.

Момировић ће током дана одржати бројне састанке, између осталог са потпредседником Владе Грузије и министром економије и одрживог развоја Леваном Давиташвилијем, министром за спољну трговину УАЕ Танијем бин Ахмедом Ал Зејудијем и са великим бројем инвеститора из различитих земаља.

Форум „Tbilisi Silk Road Forum – Connecting Today Resilient Tomorrow”, који се одржава 26. и 27. октобра у Тбилисију, главном граду Грузије, угостиће око 2.000 учесника из више од 60 земаља, укључујући политичке и пословне лидере, стручњаке и представнике међународних организација и финансијских институција.