Отворен Школски дан на Сајму књига и Сајму образовања и наставних средстава

Отворен Школски дан на Сајму књига и Сајму образовања и наставних средстава

26/10/2023 Off By BERB

Фото: Министарство просвете

 

Државни секретар у Министарству просвете Ивица Радовић отворио је данас Школски дан, који се традиционално одржава у оквиру Сајма књига и Сајма образовања и наставних средстава.
Он је рекао да је овај дан посебно важан за ученике и наставнике. Поручио је ученицима да је књига стални извор сазнања и да зато треба да уживају у данашњем дану.

Богатство је овде међу књигама и зато читајте, нагласио је Радовић.

Он је подсетио да се на штанду Министарства просвете од почетка Сајма образовања „Учинимо свет бољим“ свакодневно представљају образовно-васпитне установе и приказују различите активности.

Драго ми је што смо на овај начин промовисали примере добре праксе и представили све што наша деца у школама раде, јер је то наше богатство. Све ово смо постигли заједничким радом Министарства, образовно-васпитних установа, запослених, ученика и родитеља и то је оно на шта смо поносни. Занимљив програм очекује вас и наредних дана и зато користим прилику да вас позовем да нас посетите, рекао је Радовић.

Данас се на штанду Министарства просвете представиле ученичке задруге и активности које школе спроводе у оквиру обогаћеног једносменског рада, као што су фотографска, драмска, музичка, еколошка и медијска секција.

Своје активности презентовали су ученици и наставници основних школа „Мића Стојковић“ из Умчара, „Мора Карољ“ из Сајана, „Бора Радић“ из Баваништа, „Петар Кочић“ из Накова, „Змај Јован Јовановић“ из Руме, „Алекса Шантић“ Степановићево, „Јован Јовановић Змај“ и „Марија Бурсаћ“ из Београда.

ОШ „Михајло Пупин“ из Идвора извела је луткарску представу за коју су освојили прво место на Републичком такмичењу, а ученици ОМШ „Невена Поповић“ из Гроцке припремили су богат музички програм за све посетиоце.

Током поподнева представиће се средње стручне школе – Средња школа унутрашњих послова „Јаков Ненадовић“ из Сремске Каменице, Угоститељско туристичка школа „Београд“ и Средња школа „Краљ Петар I“ из Тополе.