Šta o ponašanju doktora Horvata kažu Medicinski fakultet i Klinički centar Vojvodine?

Šta o ponašanju doktora Horvata kažu Medicinski fakultet i Klinički centar Vojvodine?

18/09/2015 Off By

 

Međutim, ono što bi trebalo da se dogodi jeste da se o tim fotografijama i potezu doktora Horvata izjasni Medicinski fakultet u Novom Sadu i Klinički centar Vojvodine. Bilo bi važno čuti njihovo mišljenje, jer takvo ponašanje nije ni razumljivo, ni normalno, ni poželjno među Horvatovim koleginicama i kolegama lekarima i profesorima


lsv189
Info: Potpredsednik LSV Aleksandar Jovanović


 

GRADSKA vlast sigurno neće smeniti Zoltana Horvata sa funkcije gradskog ministra zdravlja zbog toga što usred radnog vremena, nasred Trga slobode, srednjim prstom pred objektivima pokazuje političkim protivnicima šta misli o njima i njihovoj želji da održe konferenciju za novinare.

Takvo ponašanje je sigurno razumljivo, normalno i poželjno među pojedinim članovima Gradskog veća i on se sa njima dobro uklapa.
Nije, sa druge strane, realno očekivati ni da sam podnese ostavku na tu funkciju. Jer, da je u stanju da razmišlja na taj način, sigurno ne bi pokazivao srednjim prstom u po bela dana na sred Trga slobode šta misli o drugim ljudima samo zato što su mu politički protivnici.
Međutim, ono što bi trebalo da se dogodi jeste da se o tim fotografijama i potezu doktora Horvata izjasni Medicinski fakultet u Novom Sadu i Klinički centar Vojvodine. Bilo bi važno čuti njihovo mišljenje, jer takvo ponašanje nije ni razumljivo, ni normalno, ni poželjno među Horvatovim koleginicama i kolegama lekarima i profesorima.
Da li se srednjim prstom obraća studentima kada nije zadovoljan nekim odgovorom?
Da li se srednjim prstom obraća u operacionoj sali kada mu dodaju neprikladan instrument? Ili na kolegijumima?
Hipokratova zakletva, između ostalog kaže: „U vršenju dužnosti prema bolesniku neće na mene uticati nikakvi obziri, vera, nacionalnost, rasa, politička ili klasna pripadnost“.
Može li se, nakon ovih fotografija, verovati da to zaista važi i za doktora Horvata?