Vučić na obeležavanju 15 godina SNS: Podržaću SNS na predstojećim izborima; Srbiju nećemo dati na poklon nikome

Vučić na obeležavanju 15 godina SNS: Podržaću SNS na predstojećim izborima; Srbiju nećemo dati na poklon nikome

21/10/2023 Off By BERB

Izvor/Foto: Tanjug/Rade Prelić

 

Srpska napredna stranka proslavila je danas 15 godina od osnivanja skupom u Šapcu na kojem je prisustvovao predsednik Srbije i član SNS Aleksandar Vučić.

Svečanosti u punoj Sportskoj hali u Šapcu prisustvovali su predsednik SNS Miloš Vučević, funkcioneri i članovi stranke.

Srpska napredna stranka osnovana je 2008. godine nakon što se odvojila od Srpske radikalne stranke (SRS). SNS je politička organizacija jasnog demokratskog opredeljenja, čiji je cilj sprovođenje državotvorne politike, zaštita vitalnih nacionalnih interesa, unapređenje ljudskih prava, realan i ubrzan ekonomski razvoj, navedeno je na internet stranici te partije.

Podržaću SNS na predstojećim izborima, oni su najvažniji

Predsednik Srbije i član SNS Aleksandar Vučići poručio je danas u Šapcu da će na predstojećim vanrednim izborima podržati SNS i zajedno se boriti sa naprednjacima. Srpska napredna stranka proslavlja danas 15 godina od osnivanja u Šapcu, a Vučić je pred početak stranačkog skupa poručio naprednjacima da predstojeći izbori treba da budu za njih najvažniji.

“Pokušaće da sruše sve ono što ste vi stvarali svojom snagom i energijom i zato je važno da se borimo, jer neću da se sklanjam i pravim neutralan, jer biti neutralna i ne biti uz svoju SNS je zločin prema Srbiji i zato ću da je podržim svojom svim srcem i svojom snagom i da se borim sa vama”, naglasio je Vučić, koga je dočekao veliki broj ljudi ispred sportske hale u Šapcu.

Kazao je da je cilj da nastavimo da gradimo našu zemlju i da je čuvamo. Vučić je po ulasku u punu sportsku halu pozdravljen dugotrajnim aplauzom, a svečanost je počela izvođenjem himne “Bože pravde”.

SNS promenila zemlju, a donela Srbiji mir, sigurnost i stabilnost

Aleksandar Vučić poručio je danas na skupu SNS u Šapcu da je to najnapadanija politička organizacija u istoriji zemlje iako joj je donela mir, sigurnost i stabilnost.

“Vučević je svom govoru zaboravio samo dve sitnice da vam prenese, da to je da su mu čestitke uputili i Milorda Dodik i lideri stranaka iz Republike Srpske, predsednik Nove srpske demokratije Mandić i Knežević, kao i Tomislav Nikolić, Ana Brnabić, Orlić koji danas nisu mogli da budu sa nama, ali će svi zajedno biti u narednim danama i nedeljema”, istakao je Vučić.

Kazao je da je ponosan što je član SNS. “I ništa mi više od članstva u sns nije potrebno, SNS je ona politička organizacija koja je promenila Srbiju, a najnapadanija je politička organizacija u istoriji Srbije, a o kojoj niko nikada ništa nije hteo lepo da kaže”, naveo je Vučić.

Danas jedan od najtežih dana za mene i Srbiju

Vučić je rekao da će danas imati sastanak sa “velikom petorkom” i da će današnji dan verovatno biti jedan od najtežih dana za njega i za Srbiju pošto zna sa čime i zašto predstavnici dolaze.

“Noćima zbog toga ne spavam, ne znam da li bih vikao ili plakao od muke. Ali mogu da vam kažem da ćemo tražiti način i uspećemo da sačuvamo Srbiju. I nećemo je dati na poklon nikome već će uvek pripadati našem narodu”, poručio je Vučić govoreći na skupu SNS u Šapcu.

On je dodao da u Predsedništvo dolazi tzv. petorka “velikih, najjačih silnih”, a da je Srbija mala zemlja, koja mora da vodi brigu o sebi da sačuva svoj narod i svoju decu. “Ja mogu da vam obećam da se neću boriti da sačuvam sebe, ali ću se boriti svim srcem da sačuvam zemlju ma koliko da su silni i jaki. Čuvaću i Kosovo i Metohiju i naš narod na KiM”, poručio je Vučić.