Стефановић разговарао са амбасадором Израела о актуелној ситуацији

Стефановић разговарао са амбасадором Израела о актуелној ситуацији

17/10/2023 Off By BERB

Foto: parlament.gov.rs

Председник Одбора за спољне послове Борко Стефановић разговарао је са амбасадором Израела у Србији Јахелом Виланом о тренутној ситуацији у Израелу након напада Хамаса 7. октобра и о свим последицама и консеквенцама тих догађаја.

 

Стефановић је истакао да је сада фокус међународне заједнице на тешкој ситуацију у Израелу и изразио жаљење због свих жртава напада, истичући да се нада да ће киднаповани бити у скорије време ослобођени. Он је апеловао на мир и уздржаност и на хитно ослобађање отетих Израелаца стичући да се тероризам и варварски напади не могу правдати било чиме. Председник Одбора за спољне послове је оценио да је Израел у овако тешкој ситуацији показао уздржаност и мудрост.

Амбасадор Вилан се захвалио на јасном ставу Србије и осуди напада Хамаса на Израел, наводећи да је изузетно битно да се теророризам назове својим правим именом, указујући да Европа треба да има јединствен глас против радикалног ислама.

Саговорници су се сложили да би било изузетно битно да Парламент усвоји документ који би показао јасно опредељење Србије по питању ове теме и категорисања Хамаса као терористичке организације.