Средствима МДУЛС-а изграђена два дечја игралишта у Рековцу

Средствима МДУЛС-а изграђена два дечја игралишта у Рековцу

17/10/2023 Off By BERB

Foto: MDULS (Katarina Vasić)/Tanjug

 

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић боравио је данас у Рековцу где је свечано отворио дечје игралиште у селу Опарић, у оквиру издвојеног одељења ОШ „Душан Поповић“, за чију је изградњу МДУЛС издвојило средства из овогодишњег буџетског фонда. Осим тога, средствима Министарства изграђено је и дечје игралиште у МЗ Белушић.

Истакавши да су радови изведени по највишим стандардима, те да се водило рачуна, пре свега, о безбедности деце, министар је нагласио да је са председником општине др Александром Ђорђевићем разговарао и о неопходности реконструкције зграде школе, која датира из времена пре Другог светског рата.

„Као што често истиче и председник Републике Александар Вучић, нема боље и сигурније инвестиције од улагања у децу. Дужни смо да нашој деци обезбедимо светлу будућност, да синергијом државе и јединица локалне самоуправе омогућимо пристојне услове за живот на територији читаве земље, како би млади остајали у својим родним местима и ту стварали породице, а то је управо политика коју спроводи државни врх“, изјавио је министар.

Мартиновић је говорио и на свечаној седници СО Рековац, поводом обележавања Дана општине, где му је уручена награда у виду Плакете за пружену велику подршку кроз програме који значајно унапређују и обогаћују услове за живот грађана Рековца. Уједно, седница је била прилика да министар општинској управи донира 20 лаптоп рачунара као вид подршке развоју и функционисању електронске управе.

Указавши да Плакета представља вредно признање за Министарство које води, као и потврду да су активности МДУЛС-а усмерене на добробит грађана, министар је додао да је у протеклих неколико година у Србији урађено много тога, а да сви напори и постигнути велики резултати, када је у питању економски развој и путна и друга инфраструктура, изградња болница, школа, јачање војске и други успеси, неће имати много смисла, ако не буде имао ко да наследи.

„Вођени мудром и одговорном политиком председника Републике Александра Вучића не само да смо успели да сачувамо нашу државу, него је снажно, сваког дана гурамо напред, сваког дана се све више економски развијамо. Србија је данас једино острво слободе у Европи. Једини смо који можемо да кажемо да смо само своји, да водимо своју независну политику, односно политику која је искључиво у интересу њених грађана, а ја сам сигуран да ћемо у будућности заједничким снагама и још бржим темпом наставити да чувамо и градимо Србију“, закључио је Мартиновић.