Оснива се награда Планетарни Тесла

Оснива се награда Планетарни Тесла

15/10/2023 Off By BERB

У петак, 20. октобра, у Ректорату Београдског универзитета биће одржана Свечана академија поводом установљења награде Планетарни Тесла.

Новоустановљено признање биће убудуће додељивано изузетним ствараоцима из целог света, који су се радом, иновативношћу и моралним кодексом највише приближили животној филозофији једног од највећих научника у историји цивилизације – Николе Тесле.

Награду ће додељивати Тесла научна академија која окупља научнике, истраживаче, бизнисмене и уметнике, а на чијем челу је др Дејан Илић, један од највећих светских ауторитета из области физичке хемије и микрорачунарства.

“Најмање што можемо да урадимо је да сачувамо непроцењиву заоставштину Николе Тесле тако што ћемо наградити изузетне људе и институције, који су, идући трагом нашег генија, допринели добробити човечанства, достигли светске резултате и врхове”, рекао је, најављујући свечану академију, Владо Маркановић, аутор пројекта Планетарни Тесла, оснивач Дунавског бизнис форума, као и награде Капетан Миша Анастасијевић.