Додатно ојачати привредну сарадњу Србије и Израела

Додатно ојачати привредну сарадњу Србије и Израела

04/10/2023 Off By BERB

Фото: Министарство привреде

 

Министар привреде Слободан Цветковић састао се данас са амбасадором Израела у Београду Јахелом Виланом, са којим је разговарао о даљем развоју економске сарадње двеју земаља.

Министар Цветковић је поручио да удруженим снагама и заједничким иницијативама, можемо додатно ојачати привредну сарадњу Србије и Израела и додао да очекује да ће у наредном периоду више израелских инвеститора користити повољне услове за улагање на српском тржишту.

Економска сарадња је кључ за развој билатералних односа и посебно ми је драго што у Србији послује велики број израелских компанија, рекао је министар Цветковић, те додао да је Израел је један од значајнијих инвеститора a укупна спољнотрговинска размена између Србије и Израела за првих 8 месеци ове године, износила 71,5 милиона евра. Он је нагласио да је важно да видимо да је обим трговине, између наших држава, већи него што је био.

Амбасадор Вилан је пренео министру Цветковићу да је велика заинтересованост израелских инвеститора и да су задовољни пословањем у Србији. Значајан инструмент даљег унапређења привредне сарадње и од велике помоћи пословној заједници је и поновно успостављена директна авио линија Београд – Тел Авив.

Министар привреде Цветковић и амбасадор Израела Вилан су се сагласили да постоји простор за додатно унапређење привредне сарадње.