Manifestacija NOTA I LOPTA na Kalemegdanu

Manifestacija NOTA I LOPTA na Kalemegdanu

26/09/2023 Off By BERB
JP “Beogradska tvrđava” organizuje manifestaciju NOTA I LOPTA , koja je počela u subotu 23. septembra, a nastaviće se u četvrtak 28. septembra i trajaće do nedelje 1. oktobra 2023.
U okviru manifestacije u subotu su održane sportske igre za decu i turnir u fudbalu. Posle devet kvalifikacionih turnira širom Srbije, veliko finale održano je na Savskom šetalištu na Beogradskoj tvrđavi.
Pored toga održane su i radionice BRAINOBRAIN za decu uzrasta od  4 do 14 godina, a koje uključuju intelektualne radionice – upoznavanje sa abakusom, vežbe za fokus i koncentraciju, zadaci i igre koji jačaju kreativni način razmišljanja, potom radionicu arhitekture – deca kroz slobodnu igru grade kuće, poligone, sojenice, vetrenjače i druge konstrukcije, MENSA radionicu “Čarobno drvo” – čiji je cilj podsticanje kreativnosti i mašte, razvoj motoričkih sposobnosti i saradnja sa vršnjacima.
Radionice BRAINOBRAIN biće ponovo organizovane u subotu 30.9. od 16 časova kod Muzičkog paviljona na Kalemegdanu.
Program manifestacije NOTA I LOPTA:

 
Četvrtak, 28.9 – nastup benda UpSideUp, od 19 časova na Muzičkom paviljonu
Petak, 29.9 –  nastup benda Tri iPo čoveka, od 20 časova na Muzičkom paviljonu 
Subota, 30.9 – sportske igre za decu, od 14 časova kod Muzičkog paviljona, Brainobrain radionice za decu od 16 časova kod Muzičkog paviljona, nastup benda Mat trio, od 18 časova kod Sahat kule
Nedelja, 1.10 – nastup benda Mat trio, od 18 časova kod Sahat kule