Потписан кровни споразум о сарадњи Поште и „DHL Express Srbija“

Потписан кровни споразум о сарадњи Поште и „DHL Express Srbija“

26/09/2023 Off By BERB

Фото: Пошта/Вук Бранковић

Пошта Србије и „DHL Express Srbija“ закључили су данас кровни споразум о сарадњи, чиме су отворена врата новој ери у пружању логистичких и поштанских услуга у нашој земљи.

Споразум који су потписали в.д. директор Поште Србије Зоран Ђорђевић и генерални директор „DHL Express Srbija“ Фион Хериот означава спој два кључна актера у области поштанских услуга у Србији, чија ће сарадња грађанима Србије донети још бржу и поузданију доставу, шири спектар услуга и бољу повезаност са глобалним тржиштима.

„Ова сарадња није само стратешки корак ка унапређењу логистичких и поштанских услуга у Србији, већ и прилика да повећамо нашу глобалну видљивост. Кроз ову сарадњу, заједно са ДХЛ-ом, стварамо мост између Немачке и Србије, јачајући нашу улогу на светском тржишту. Отворени смо и спремни за међународну сарадњу и раст“, изјавио је директор Поште Србије Зоран Ђорђевић.

Поузданост и квалитет услуга Поште Србије, као и велико поверење корисника, опремљеност и умреженост и брзо и ефикасно одговарање на потребе корисника, разлози су што је ДХЛ изабрао ово јавно предузеће за партнера, пре свега у областима пружања поштанских и других услуга, укључујући и пружање услуга испоруке пошиљака посредством пакетомата, као и логистичких услуга, услуга иновација и дигитализације.

По потписивању, делегација „DHL Express Srbija“ и представници Поште Србијеодржали су састанак поводом разраде сарадње у најважније четири области – пакетомата, изградње логистичког центра у Батајници, пружања услуга ДХЛ-а у поштама и припремање заједничке понуде услуга принтинг центра Поште Србије.