Наставак улагања у развој и јачање српске полиције

Наставак улагања у развој и јачање српске полиције

16/09/2023 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић поручио је данас приликом посете Полицијској станици у Белој Цркви, да је Министарству унутрашњих послова безбедност свих грађана на првом месту, као и да ће се наставити са улагањем у развој и јачање српске полиције.

„Наши полицајци спремни су да се суоче са сложеним безбедносним изазовима и одговоре на сваки постављени задатак како би заштитили грађане Србије. Њихови рад и пожртвованост чине живот наших грађана сигурнијим и то је оно на шта сам, као министар унутрашњих послова, поносан“, истакао је Гашић и додао да је задатак Министарства да у наредном периоду настави са унапређењем услова за рад полицајаца и подизању капацитета полиције, кроз обуке и образовање. Министар је, такође, најавио реновирање ове полицијске станице у наредном периоду.

„Резултати полицијског рада одражавају се на поверење наших грађана које је за нас од великог значаја јер заједничким радом доприносимо већој безбедности, нарочито у локалним заједницама“, поручио је министар и нагласио значај који ће на јачање сигурности деце имати и пројекат „Заједно и безбедно кроз детињство“, који ће се у свим основним школама спроводити током целе школске године. Министар Гашић је, претходно, у Белој Цркви, у Културно-просветном центру присуствовао свечаности поводом обележавања 60 година од формирања 193. Аутомобилског наставног центра у касарни у Белој Цркви и са представницима ове општине разговарао о даљем унапређењу сарадње полиције и локалне самоуправе.