Komemorativna akcija dobrovoljnog davanja krvi u znak sećanja na žrtve 11. septembra

Komemorativna akcija dobrovoljnog davanja krvi u znak sećanja na žrtve 11. septembra

07/09/2023 Off By BERB

U znak sećanja na postradale u terorističkom napadu na Svetski trgovinski centar 11. septembra 2001. godine, Crveni krst Srbije i Ambasada SAD organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi u petak 8. septembra sa početkom u 10 časova u prostorijama Crvenog krsta Srbije (Simina 19).

 

Tradicionalno, trinaestu godinu zaredom, ovom akcijom želimo da očuvamo sećanje na nevine žrtve napada dajući krv kojom ćemo spasiti živote.

Ovogodišnju akciju u 10 časova otvoriće i prvi dati krv general-major Džo Haris, glavnokomandujući Nacionalne garde Ohaja. Uz njega, krv će dati i brigadni general Arsenijević iz Ministarstva odbrane.

U 12 časova planirana je konferencija za medije kada će se prisutnima obratiti generalni sekretar Crvenog krsta Srbije Ljubomir Miladinović, ambasador NJ.E. Kristofer Hil i Mirsad Đerlek, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Republike Srbije, koji će ovom prilikom dati krv.
Pozivamo sve građane koji su zdravi i imaju preko 18 godina da nam se pridruže i učine najhumanije delo. Akcija traje do 15 časova. Ovo je period godine kada su jedinice krvi na minimumu i naša spremnost da pomognemo od velikog je značaja za nastavak neometanog rada zdravstvenog sistema.