Унапређење сарадње са Египтом у области демографије

Унапређење сарадње са Египтом у области демографије

06/09/2023 Off By BERB

Фото: Дејан Урошевић

 

Министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић и државни секретар Министарства здравља Вицко Ференц разговарали су са министром здравља и становништва Арапске републике Египат Абделом Гхафаром на маргинама Међународног конгреса о становништву, здрављу и развоју у Каиру, о могућностима за унапређење сарадње Србије и Египта у области демографије, развоја становништва и здравствене заштите.

 

Министарка Кисић и министар Гхафар су се сагласили да су односи Србије и Египта, који су успостављени пре 115 година, традиционално добри и пријатељски и да свакако постоји простор за унапређење сарадње. Како су истакли, унапређење сарадње у области демографије, развоја становништва и здравствене заштите, биће још један корак ка јачању добрих односа ове две земље.

Кисић је на састанку истакла да је Република Србија дубоко посвећена побољшању демографске слике и да све мере пронаталитетне политике дају резултате, будући да су статистички подаци у току прошле године показали позитивна кретања. Она је додала да је охрабрујуће што смо у 2022. години, после скоро 40 година, зауставили пад броја новорођене деце.