Инспекторима Миленковићу и Митићу привремено полицијско обезбеђење САЈ

Инспекторима Миленковићу и Митићу привремено полицијско обезбеђење САЈ

05/09/2023 Off By BERB

Дирекција полиције Министарства унутрашњих послова, на основу изјава и на инсистирање инспектора Слободана Миленковића и Душана Митића, донела је одлуку којом им привремено додељује полицијско обезбеђење Специјалне антитерористичке јединице, до окончања безбедносне процене њихове угрожености.

 

Претходно им је, такође на основу њихових навода, додељено полицијско обезбеђење Јединице за обезбеђење одређених личности и објеката које су Миленковић и Митић одбили.

Истичемо да је Јединица за обезбеђење одређених личности и објеката уско специјализована и носилац је полицијских послова безбедносне заштите одређених личности и објеката у Министарству унутрашњих послова и између осталих обезбеђују министра унутрашњих послова, председника Народне скупштине Републике Србије, носиоце највиших правосудних функција и друге државне функционере, као и да је успешно реализовала обезбеђивање многобројних страних државника, носилаца највиших државних функција током службених посета Републици Србији.

Напомињемо да досадашње анализе, на основу навода које су износили Миленковић и Митић, нису указивалe на њихову угроженост.

Поступак безбедносне процене ће максимално професионално, у складу са законом, бити спроведен од стране надлежних линија рада Министарства унутрашњих послова, као и свих безбедносних служби Републике Србије.

Апелујемо на представнике појединих политичких странака и појединце да изношењем непроверених информација не врше притисак на припаднике Министарства унутрашњих послова који одговорно и у складу са законом обављају своје дужности.