Ђукић Дејановић честитала почетак нове школске године

Ђукић Дејановић честитала почетак нове школске године

01/09/2023 Off By BERB

Фото: Влада Србије

 

Министарка просвете Славица Ђукић Дејановић честитала је данас полазак у школу свим ученицима основних и средњих школама, као и свим запосленима и пожелела им пуно успеха у новој школској години.

 

Ђукић Дејановић је поручила да учењем првих слова, писањем и читањем малишани праве прве кораке на дугој и узбудљивој стази стицања нових знања. Ако вам се и учини да овај почетак није лак, мој савет је да будете одважни, вредни, марљиви и истрајни, јер успех и добре оцене неће изостати, поручила је министарка ученицима који су први пут сели у ђачке клупе.

Она је навела да је школа место где се стичу нови другови и пријатељи и пожелела ученицима да се увек осећају добро у школи коју похађају и додала да ће ту стицати нова знања, вештине, али и лична својства значајна за даље школовање и будућност.
На том путу образовања и васпитања, као и до сада, навела је Ђукић Дејановић да ће деца имати најбоље савезнике у својим наставницима који ће им свакодневно и даље пружати безрезервну подршку.
Она је ученицима поручила да не забораве и на поштење, искреност, солидарност, толеранцију и разумевања, као и значај другарства. Поштујте своје наставнике, друге ученике у школи, имајте сензитивности за различитост, јер ћете тако показати да поштујете себе, навела је министарка.
Она је истакла улогу и значај наставног особља истакавши да они на сваком часу и ваннаставној активности ослушкују афинитете ученика са жељом да у сваком од њих пробуде скривена интересовања и развијају потенцијале радујући се сваком успеху, навела је министарка.

Уверена сам да ћете и ову школску годину успешно реализовати и желим вам много успеха у предстојећој 2023/2024. школској години, поручила је министарка просвете.