Наставак активности у циљу побољшања демографске слике Србије

Наставак активности у циљу побољшања демографске слике Србије

27/08/2023 Off By BERB

Фото: Дејан Урошевић

 

У току јула ове године рођено је око 230 беба више у односу на јул претходне године, изјавила је министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић на манифестацији „Породица недељом“.

Ово су дивне вести и надамо се да ће овакав тренд да се настави и да ће да нас буде што више. Свако новорођено дете је за нас највеће богатство, навела је Кисић и додала да је побошљање демографске слике Србије главни фокус рада Министарства за бригу о породици и демографију.
Према последњим статистичким подацима, у периоду јануар‒јул 2023. године забележен је раст рађања беба за 0,3 одсто у односу на исти период прошле године.

Министарство за бригу о породици и демографију подржало је манифестацију „Породица недељом“, коју је организовало удружење грађана „Чувари огњишта“, на конкурсу за доделу дотација намењених за пројекте породично правне заштите грађана, подршке породици и деци.

Управо је ово циљ, да се окупљамо, дружимо, да дане проводимо у кругу својих породица, јер из породице црпимо снагу, енергију, навела је Кисић и додала да ће Министарство за бригу о породици и демографију наставити да предузима активности у циљу јачања породица.
Манифестација „Породица недељом“ одржана је на платоу испред Big Fashion центра, а у оквиру ње чланови породица су имали прилику да се такмиче у шаху, надигравају у разним такмичењима, учествују у многобројним едукативним програмима и уживају у музичким концертима.