За набавку огрева за избеглице приближно 60 милиона динара

За набавку огрева за избеглице приближно 60 милиона динара

24/08/2023 Off By BERB

Фото: Комесаријат за избеглице и миграције

 

Комесарка за избеглице и миграције Наташа Станисављевић потписала је данас уговоре за доделу средстава за набавку огревног дрвета за око 1.700 најугроженијих породица избеглица и интерно расељених лица, са представницима јединице локалне самоуправе.

„Данас смо на основу Одлуке, јединицама локалне самоуправе доделили око 59.990.000 милиона динара из буџета Републике Србије за 70 јединица локалне самоуправе, односно за 1.714 породица. Сваком кориснику помоћи обезбеђено је по 35.000 динара. Реализација ове помоћи очекује се у наредних шест месеци, до краја јануара 2024. године. Ми ћемо и даље наставити да помажемо јединице локалне самоуправе кроз расписивање јавних позива и већ од септембра нас очекују нови јавни позиви“, рекла је комесарка Станисављевић у Палати Србија.

Комесаријат за избеглице и миграције је донео Одлуку о додели средстава за набавку огревног дрвета са превозом за најугроженије породице избеглице и интерно расељених лица, без учешћа новчаних средстава јединица локалне самоуправе.