Сарадња са синдикатима у просвети на решавању свих отворених питања

Сарадња са синдикатима у просвети на решавању свих отворених питања

24/08/2023 Off By BERB

Фото: Министарство просвете

 

Министарка просвете Славица Ђукић Дејановић разговарала је данас са представницима репрезентативних синдиката у просвети о почетку нове школске године. На састанку је истакнуто да ће школска година почети редовно 1. септембра и да ће безбедност ученика бити стављена у први план.

 

Министарка Ђукић Дејановић је рекла да ће се сарадња са синдикатима наставити у континуитету и да је уверена да ће бити додатно продубљена „јер само дијалогом и заједничким радом можемо да радимо много више“.

Министарка је истакла да се нада доброј сарадњи са адекватним резултатима. И додала да се залаже за бољи материјални положај запослених у просвети, и да ће учинити све што је у њеној моћи да се просек плата просветних радника у наредном периоду доведе до нивоа републичког просека у јавном сектору, што је један од основних и приоритетних захтева синдиката.

Министарка Ђукић Дејановић подсетила је да ће плате у просвети бити увећане од септембра за 5,5 одсто, док ће у јануару повећање бити за 10 одсто.
Договорено је да ће се сва отворена питања која су у надлежности Министарства просвете решавати у континуираној, непосредној и интензивној сарадњи са синдикатима на чешћим састанцима.

На састанку су учествовали председник Синдиката радника у просвети Србије Слободан Брајковић, председница Синдиката образовања Србије Валентина Илић, председник Уније синдиката просветних радника Србије Добривоје Марјановић, председник Гранског синдиката просветних радника Србије “Независност“ Срђан Словић, као и други представници синдиката.