Сарадња са ГИЗ-ом на реализацији пројеката који доприносе повезивању матице и дијаспоре

Сарадња са ГИЗ-ом на реализацији пројеката који доприносе повезивању матице и дијаспоре

22/08/2023 Off By BERB

Фото: Раде Беговић

 

Министар без портфеља задужен за координацију активности и мера у области односа с дијаспором Ђорђе Милићевић састао се данас са директорком Немачке организације за међународну сарадњу (ГИЗ) у Србији Даниелом Функе и координаторком програма ГИЗ Миграције и дијаспора Милицом Љешевић.

Представнице ГИЗ упознале су министра и његове сараднике са пројектом „Миграције у контексту развоја“ који има за циљ да подржи институције у партнерским земљама у управљању миграцијама, на родно одговоран начин, са фокусом на јачање доприноса дијаспоре за остварење развојних циљева.

У оквиру овог програма предвиђено је јачање сарадње са српском дијаспором у Немачкој.
Министар је упознао делегацију ГИЗ са актуелним пројектима и иницијативама Кабинета, с посебним акцентом на инвестиционе форуме који повезују нашу дијаспору и локалне самоуправе, радом на изради нове стратегије односа државе и дијаспоре, као и са спровођењем организације летњих кампова у Србији за младе из расејања.

Саговорници су изразили спремност и жељу за будућу сарадњу на заједничкој реализацији пројеката који доприносе чвршћем повезивању матице и дијаспоре.