Сутра Дан пешачења у Србији

Сутра Дан пешачења у Србији

22/08/2023 Off By BERB

Планинарски савез Србије (ПСС) позива све планинарске организације и све грађане да планирају термин и да се укључе у обележавање Роса Дана пешачења, највеће пешачке манифестације у Србији. Сви региони Србије пешачиће 23. септембра, а централна манифестација биће одржана на Власини.

Роса Дан пешачења, под слоганом “Корак ближе здрављу”, има за циљ подизање свести о пешачењу као основној људској активности неопходној за очување здравља.

Један од циљева манифестације је и да подстакне изградњу пешачко-туристичке инфраструктуре, трасирање и обележавање стаза за пешачење о којима ће се бринути локална планинарска друштва уз сарадњу и помоћ локалних самоуправа, што ће у коначници имати вишеструки значај за развој спорта и туристичких потенцијала.

Роса Дан пешачења је дан у години у којем ПСС у сарадњи са грађанима, институцијама Републике Србије и друштвено одговорним компанијама жели да инспирише и покрене Србију да живи здравије.
ПСС Дан пешачења у Србији традиционално организује од 2017. године, од тада, сваке године на око 90 локација широм Србије пешачи више од 10.000 регистрованих учесника, а предпоставља се да је број оних који нису регистровани знатно већи.
Акција је бесплатна и посвећена свима, без обзира на године старости, а свако спрам себе може да прилагоди темпо и дужину стазе.