Редован састанак са представницима синдиката

Редован састанак са представницима синдиката

22/08/2023 Off By BERB

Фото: Пошта/Вук Бранковић

 

Вршилац дужности директора Поште Србије Зоран Ђорђевић састао се данас са представницима „Синдиката ПТТ Србије”, Синдиката „Радник” и Синдиката ЈП ПТТ саобраћаја Србије „Независност”, које је упознао са резултатима пословања у претходних седам месеци, актуелним пројектима и важним питањима која се односе на побољшање услове рада и права запослених.

 

На састанку којем је присуствовала директорка Функције управљања кадровима Данијела Рајковић, тема је била и запошљавање нових људи, актуелна систематизација и реорганизиција, и разматране су теме за састанак са Министарством финансија који ће иницирати Пошта Србије. Разговарано је и о начинима на који се у наредном периоду може
побољшати материјални положај запослених, како би се достигла просечна плата у Републици
Србији и конкурентским фирмама.

На састанку је договорено да синдикати присуствују сутрашњем састанку Пројектне групе за систематизацију послова, у циљу информисања о предлогу систематизације, а пре упућивања предлога Министарству финансија.

„Министарство финансија и КПМГ пратили су систематизацију, реорганизацију и организацију рада и технололошке процесе и нису имали примедбе. Дубоко сам уверен да ће имплементација нове систематизације дати позитивне резултате“, изјавио је Ђорђевић и најавио наредни разговор са синдикатима пре састанка са Министарством финансија.