Настављамо са улагањима у нове машине и технологију

Настављамо са улагањима у нове машине и технологију

20/08/2023 Off By BERB

Фото: Пошта/Вук Бранковић

Континуираним унапређењем логистичких капацитета, аутоматизацијом и дигитализацијом процеса, инвестирањем у одрживу енергију уградњом соларних панела у највећим поштанским центрима, Пошта Србије наставља да повећава поузданост прераде, како би осигурала развој и обезбедила капацитете који прате повећање обима постојећих услуга.

„Настављамо са улагањима у нове машине и технологију, обнављамо возни парк. Примера ради, од марта 2021. године, набављено је нових 2.350 возила, од чега је 2.200 возила, комбија, мопеда и бицикала директно ангажованих на достави пошиљака, док је за транспорт опредељено нових 150 теретних возила.

Поред тога континуирано радимо на побољшању квалитета услуга, а све у циљу бољих и ефикаснијих
процеса сортирања, претовара, транспорта, складиштења, комисионирања и других комерцијалних тржишних захтева”, рекао је Зоран Ђорђевић, в.д. директор Поште Србије и додао да паралелно са тим у Предузећу се спроводи систематизација и реорганизација у сарадњи са Министарством финансија Републике Србије у циљу боље организације посла, праћења и анализе, која ће да помогне да се у сваком тренутку зна како Пошта функционише и шта је нужно учинити за унапређење посла и услова рада запослених.

„Када је реч о радницима, са правом верујемо да можемо, када дође време, да повећамо плате, исплатимо добит, а све то захваљујући добрим резултатима из претходне три године. Нето добит Поште Србије, за само седам месеци ове године, износи две милијарде динара. Имамо орочених 12 милиона евра и 17 милиона долара у банкама, док је дуг према нама три милијарде динара, а насупрот томе – Пошта Србије нема дуговања ни према коме, нити је кредитно задужена, а све своје доспеле финансијске обавезе плаћа уредно и на време, при чему почетком следеће године долази на фактурисање сигурних додатних 10 милиона евра“, закључио је Ђорђевић.

Поносни смо на резултате који су постигнути, нарочито на оно што је заједнички, уз договор са
репрезентативним синдикатима, учињено на великом побољшању радно-правног и социјалног статуса свих радника и услова у којима вредно и одговорно раде (годишњи здравствени прегледи, осигурање радника и имовине 24/7 итд.)

Једно од стратешких опредељења Поште Србије остаје модернизација и подизање капацитета свих 15 прерадних центара у целој земљи, као најзначајнијих чинилаца поштанско-логистичке инфраструктуре.

Највећи, регионални поштанско-логистички центар у Београду простире се на 28.000 метара квадратних
савремено опремљеног простора за пословне процесе, прераду пошиљака и складиштење. У њему је радно ангажовано 900 извршилаца. Поред београдског, центри у Новом Саду и Нишу имају статус регионалних поштанских центара.