За радове на обилазници око Златибора ове године 450 милиона динара

За радове на обилазници око Златибора ове године 450 милиона динара

19/08/2023 Off By BERB

Фото: Танјуг

 

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије Горан Весић изјавио је данас да ће будућа обилазница око Златибора значајно убрзати и олакшати долазак на најпосећенију српску планину, али и да ће преусмерити велики део саобраћаја за све којима ова планина није крајње одредиште.

Весић јетоком обиласка радова на изградњи поменуте обилазницерекао да се сада ради на деоници од 1,6 километра, додавши да ће ова саобраћајница омогућити да Златибор заобиђу сви који не долазе овде, што ће допринети и чистијем ваздуху и заштити животне средине.

Министар је указао на то да ће будућа обилазница излазити на аутопут Пожега – Котроман, прецизиравпи да је Влада Србије ове године издвојила 450 милиона динара за радове на овом пројекту, а да део средстава улаже и општина Чајетина.

Он је навео да ће ове године бити реконструисано 15 километара магистрале према Црној Гори, од Чајетине до Борове главе, додавши да је то најлошији овог пута и да ће радови почети у септембру или октобру.

Весић је најавио и да ће ресорно министарство са општинама Чајетина и Прибој радити на успостављању гондоле између Торника и Прибојске бање, напоменувши да ће овај пројекат објединити туристичку понуду Златибора, Златара и Прибоја.

Према његовим речима, градиће се и брза саобраћајница од Нове Вароши до Дуге пољане, која ће бити веза тог дела западне Србије са будућим ауто-путем ка Црној Гори.