Пензионерске картице потврда да држава брине о најстаријим грађанима

Пензионерске картице потврда да држава брине о најстаријим грађанима

19/08/2023 Off By BERB

Фото: Танјуг

 

Потпредседник Владе Републике Србије и министар финансија Синиша Мали изјавио је данас да се за пензионерску картицу, која ће од 1. октобра пензионерима обезбеђивати додатне повољности и попусте приликом куповине, до сада пријавило приближно 700.000 пензионера.

Мали је у изјави за агенцију Танјуг навео да се скоро 350 предузећа, компанија и малопродајних ланаца из читаве земље до сада пријавило да буде партнер Влади у том програму, при чему је упутио позив и другим друштвено одговорним компанијама да се прикључе овој акцији.

Он је подсетио на то да право на пензионерску картицу има скоро 1,7 милиона грађана, најавивши да ће сви пријављени пензионери до октобра добити ову картицу.

Потпредседник Владе је нагласио да је пријава за пензионерску картицу врло једноставна и да је потребна само лична карта, а пензионери се за њу могу пријавити у филијалама фонда ПИО или на сајту тог фонда, као и у свакој пошти у Србији.

Мали је истакао да су пензионерске картице још једна потврда и доказ да држава брине за своје најстарије грађане, додавши да су пензије за прошлу и ову годину укупно повећане за 55,8 одсто, као и да ће од 1. октобра бити додатно повећане 5,5 одсто, а од 1. јануара следеће године најмање 14,5 одсто.