Споразум о слободној трговини са Египтом сигуран пут ка чвршћем економском повезивању

Споразум о слободној трговини са Египтом сигуран пут ка чвршћем економском повезивању

26/07/2023 Off By BERB

Фото: Ђ.К.

 

Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић током званичне посете Египту, састао са министром трговине и индустрије Египта Ахмедом Самиром Салехом, и том приликом поручио да у циљу интензивирања економске сарадње Србије и Египта, убрзано се ради како би до краја године успешно закључили преговоре о билатералном Споразуму о слободној трговини.

Наши политички односи имају дубоке корене. Заједно смо прошли кроз тешка времена у прошлости и време је да те политичке односе пренесемо на раст трговинске размене између Србије и Египта, а када у присуству наша два председника потпишемо Споразум о слободној трговини отворићемо нову страницу у сарадњи наше две државе, рекао је министар Момировић.

Током данашњег разговора учињен је важан корак ка изградњи чвршћих односа између Србије и Египта, са циљем да се омогуће још бољи услови за унапређење укупних билатералних, посебно економских односа и трговинске сарадње.

Одржали смо заиста добар састанак и закључили да морамо да дамо нову перспективу за наше компаније као и да подигнемо трговинску размену између наше две земље, закључио је министар Момировић.Министар се током дана састао и са египатским привредницима којима су презентовани потенцијали инвестирања у Србију, а разговарало се и о јачању сарадње, инвестицијама и трговини између наше две државе.