Обележена 206-годишњица смрти вожда Карађорђа

Обележена 206-годишњица смрти вожда Карађорђа

25/07/2023 Off By BERB

Foto: minrzs.gov.rs

 

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић присуствовао је на церемонији обележавања 206. годишњице смрти Ђорђа Петровића–Карађорђа, у Цркви светог Ђорђа на Опленцу код Тополе.

Том приликом министар Селаковић је поручио да су се наши преци борили да ми данас могжемо да живимо у слободној, независној Србији, која сама одлучује, какву ће политику да води, како ће да се развија, шта ће да гради, у шта ће да улаже.

Срби су се побунили против поробљивача, против Османлија као окупатора, баш зато да би у својој кући могли самостално да се питају и одлучују. То је оно за шта се боримо и данас, навео је Селаковић.
Говорећи о култури сећања, министар је оценио да је то од велике важности, јер једино на такав начин оно што ми данас радимо, као што су наши преци радили у прошлости, добија свој пуни смисао. Он је навео да ће Министарство радити на томе да омладинске организације долазе на оваква места и догађаје чешће, како би учили о томе колико је била тешка и велика напорна борба за слободну и независну Србију.
Оно што је пред нама јесте да Србију коју су нам преци оставили као слободну и независну, да је градимо, унапређујемо и развијамо баш онако као што то радимо у ових претходних 11 година и уверен сам, да као што је то председник Вучић обећао, да ће за неколико година управо и овде, крај Тополе, пролазити један савремени аутопут, коридор, који ће носити име по вожду Карађорђу, нагаласио је министар.