Održan 5. Internacionalni modni festival – IFF Porto Montenegro/Tivat 2023.

Održan 5. Internacionalni modni festival – IFF Porto Montenegro/Tivat 2023.

23/07/2023 Off By BERB

Foto: Fabrika

 

Jubilarno, peto izdanje IFF Porto Montenegro/Tivat 2023. u organizacija Fabrike i Porto Montenegra, održano  je ovog vikenda, a predstavljene su kolekcije Rami Al Alia, Agathe Ruiz de la Prade, Tonija Warda.

“Svi moramo imati snove koje je teško realizovati u period u kome živimo: Post corona period, ratovi, svetska ekonomska kriza koju svi osećamo…. Međutim, zahvaljujući timu snova, ,,Fabrika” i Porto Montenegra, snovi postaju stvarnost” – rekla je vlasnica agencije ,,Fabrika” Vesna Mandić.

Mandić je potom dodala da je želja Ramia Al Alia bila da na crvenom tepihu njegove kreacije nose poznate Crnogorke I sinoć su u njegovim kreacijama bile dizajnerka i influenserka Tijana Osmanagić i glumica Sanja Popović.

IFF Porto Montenegro je I ove godine okupio poznate modne kreatore, uticajne ličnosti iz svijeta mode iz cijelog sveta, lokalne, Regionalne I Internacionalne medije, predstavnike svijetskog jet seta….IFF Porto Montenegro je već postao važna letnja, modna destinacija i kao takva,  promoviše ne samo Porto Montenegro, već i grad Tivat i Crnogorsku obalu.

Rami Al Ali se predstavio sa delom kolekcijije koja pre desetak dana premijerno prikazana na Nedjelji visoke mode u Parizu, a u drugom delu revije je prikazao kratku rekapitulaciju svog rada, kako nalaže običaj, kada se kreator prvi put predstavlja u jednoj zemlji. Njegova kolekcija kao san, brojnu publiku u Synchru je ostavila bez daha, Alieve kreacije su bogate mnoštvom volumena i slojeva, čime je kreator pokazao kako doživljava ženstvenost savremene dame.

Aghata Ruiz de la Prada je predstavila je kolekciju  ,,Love”, u skladu sa motom IFF-a ,,Samo Lepota i ljubav mogu spasiti svijet”.

Ova modna revija je unela ogromnu radost publici koja je zajedno sa nasmejanim I razdraganim manekenkama, pljeskala u ritmu Španske temperatemntne muzike. Kako ljubav dolazi iz srca, srca su bila na najvećem broju modela, ili kao detalji u obliku rajfa u kosi. Njena kolekcija je donela radost sa bogatim koloritom koji je preplavio modnu pistu I pretvorio je u žurki punu radosti I veselja.
U nastavku festivala , druge večeri, prikazana je kolekcija jednog od najpoznatijih svijetskih kreatora, Tony Warda, koji je prikazao deo kolekcije Under the Skin, koja je takodje pre deset dana prikazana na Nedelji visoke mode u Parizu.Kolekciju je podelio po bojama pocev od zelene, plave, pastelne nijanse, do srebrnih, ciklama, crnih sa pozlatom.