Држављани Србије који летују на Родосу на безбедном

Држављани Србије који летују на Родосу на безбедном

23/07/2023 Off By BERB

Министарство туризма и омладине саопштило је данас да су сви држављани Републике Србије који тренутно летују на острву Родос у Републици Грчкој, захваћеном великим шумским пожарима, на безбедном.

 

Највећи део туриста из Србије се налази на северном делу острва које није угрожено пожарима, док на источној обали где су у току пожари, летују две породице у аранжману туристичке агенције Травеленд и 26 путника у аранжману агенције Филип Травел.

Туристи који летују у делу захваћеном пожарима су на сигурним локацијама, а повратак кући ће бити омогућен свима који буду изразили жељу да се врате у Србију пре завршетка летовања, док се за други део путника, у договору са туроператерима и грчким хотелијерима организује смештај како би остали на Родосу до краја уплаћених аранжмана.

Министарство туризма и омладине је у сталном контакту са организаторима путовања, као и Амбасадом Републике Србије у Атини и овом приликом позива све путнике којима је потребна помоћ да се јаве на дежурни телефон Амбасаде у Атини (+306947882200), а могу да контактирају и дежурни телефон Туристичке инспекције Министарства туризма и омладине (064/8933091).