Милићевић примио ученике који су освојили медаље на Међународној математичкој олимпијади

Милићевић примио ученике који су освојили медаље на Међународној математичкој олимпијади

19/07/2023 Off By BERB

Фото: Министарство просвете

 

Ђорђе Милићевић, који је по овашћењу председнице Владе преузео овлашћења министра просвете до иѕбора новог министра, примио је данас ученике који су освојили медаље на 64. Међународној математичкој олимпијади за ученике средњих школа, која је одржана од 2. до 13. јула у Јапану. Он им је честитао на постигнутом успеху, нагласивши да је то пре свега резултат њиховог рада и ангажовања, као и рад њихових професора и изразио жељу да и убудуће освајају медаље и остварују запажене резултате.

Милићевић је изразио захвалност на оствареном успеху и руководиоцима тима Републике Србије, др Миљану Кнежевићу са Математичког факултета Универзитета у Београду и Теодору фон Бургу из Математичке гимназије у Београду. Министар Милићевић уричио је пригодне поклоне ученицима такмичарима и професорима.

Сребрну медаљу освојио је Матеја Вукелић, ученик Математичке гимназије у Београду, док су бронзане медаље освојили Александар Вишњић и Стефан Шебез, ученици Математичке гимназије у Београду, као и Андрија Живадиновић, ученик Гимназије „Светозар Марковић” у Нишу.

Похвалама су награђени Вукашин Пантелић и Гвозден Лапчевић, ученици Математичке гимназије у Београду.