Простор за унапређење сарадње Србије и Ирана

Простор за унапређење сарадње Србије и Ирана

12/07/2023 Off By BERB

Фото: Тијана Радивојевић

 

Министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић састала се данас у Техерану, у оквиру званичне посете Исламској Републици Иран, са супругом председника Исламске Републике Иран Јамилех Алмолходом. Министарка Кисић и Јамилег Алмолхода су се сагласиле да су Република Србија и Исламска Република Иран пријатељске земље и да постоји простор за унапређење сарадње.Кисић је, говорећи о положају породица у Србији, указала да Србија многим мерама подстиче и оснажује породице, а нарочито жене и мајке, које у већем проценту у односу на мушкарце завршавају високе школе и које на прави начин успевају да ускладе каријеру и родитељство.

Министарка Кисић је указала да су мајке са средњом школом и са високом школом у 2022. години узеле највеће учешће у броју рођене деце.

„Поносни смо на жене које су завршиле високе школе и које су се истовремено определиле за вишечлане породице. Број и удео мајки са највишим нивоом образовања је константно растао од 2015. до 2022. године“, указала је Кисић. Супруга председника Исламске Републике Иран Јамилех Алмолхода истакла је да је породица у њеној земљи симбол снаге и заједништва и изразила задовољство што и Србија као и Иран улаже доста напора како би вредност и значај породице вратила на место где и припада, а то је на самом врху. Министарка Кисић је у Техерану посетила Универзитет „Ал-Захра“ у оквиру којег ради 11 факултета на коjем је одржала предавање на тему женског предузетништва, а разговарала је и са народним посланицама у парламенту ове земље.