Јавни позиви за набавку грађевинског материјала и куповину кућа за избеглице

Јавни позиви за набавку грађевинског материјала и куповину кућа за избеглице

12/07/2023 Off By BERB

Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије расписао је 11. јула 2023. године четири јавна позива за расподелу средстава јединицама локалне смоуправе кроз доделу пакета грађевинског материјала и опреме, као и куповину сеоских кућа са окућницом и доделу једнократне помоћи у грађевинском и другом материјалу и опреми за породице избеглица и интерно расељених лица док су у расељеништву.

 

Макисмални износ средстава који се може доделити за набавку пакета грађевинског материјала износи 800.000 динара, а за куповину сеоске куће 1.950.000 динара по породичном домаћинству корисника.

Рок за подношење пријава је 26. јул 2023. године и овом приликом се позивају јединице локалне самоуправе да узму учешће на истим, како би заједничким залагањем побољшали услове становања породицама којима је то неопходно, јер немају решено своје стамбено питање.

Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије расписао је јавне позиве као подршку јединицама локалне самоуправе које на својој територији имају неформалне колективне центре у којима бораве избеглице и интерно расељена лица док су у расељеништву.

Напомињемо да је у овој години Комесаријат за избеглице и миграције већ определио приближно 400 милиона динара за побољшање услова становања избеглица и интерно расељених лица док су у расељеништву подржавајући 55 јединица локалне самоуправе које и даље улажу напоре да се овим људима обезбеди кров над главом.

Додељеним средствима биће обезбеђено најмање 329 стамбених решења.