Помоћ Владичином Хану на санирању штета од поплава

Помоћ Владичином Хану на санирању штета од поплава

12/07/2023 Off By BERB

Фото: Емилија Јовановић/МРЕ

 

Министарска рударства и енергетике Дубравка Ђедовић наставила је са обиласком подручја погођених поплавама. Данас је у Владичином Хану посетила домаћинства у непосредној близини потока чије је изливање значајно оштетило локалне улице, а чија је санација данас почела.Председник општине Владичин Хан Горан Младеновић упознао је министарку са опсегом штете коју су направиле јунске поплаве као и са динамиком отклањања последица.

“Драго ми је што видим да радови на санацији локалне инфраструктуре напредују добро. Исплата државне помоћи за породице чији су стамбени објекти оштећени је већ почела, а први износи су исплаћени у Крагујевцу и Краљеву, које сам посетила прошле недеље. Сигурна сам да ће ускоро и остале локалне самоуправе завршити оно што је до њих и да ће убрзо бити исплаћена помоћ и другим градовима и општинама”, изјавила је министарка Ђедовић.

Са председником општине, Ђедовић је разговарала и о мерама енергетске ефикасности за које је у тој општини Министарство до сада уложило 43,5 милиона динара, док је локална самоуправа издвојила 19,5 милиона, чиме је омогућена субвенција за 113 домаћинстава, већим делом за унапређење изолације, замену прозора или котлова, док је 7 породица добило субвенције за уградњу соларних панела. Та сарадња ће бити настављена и у наредном периоду јер се Владичин Хан пријавио на оба актуелна јавна позива. Већ следеће недеље биће потписан уговор између Министарства и општине за наставак субвенционисања енергетске санације породичних кућа и станова.