Beo Čista Energija donirala 50 knjiga školskoj biblioteci OŠ „Karađorđe“ u Ostružnici

Beo Čista Energija donirala 50 knjiga školskoj biblioteci OŠ „Karađorđe“ u Ostružnici

14/06/2023 Off By BERB
Foto: Beo Čista Energija
Na inicijativu pisaca i stvaralaca za decu okupljenih oko specijalizovanog izdavača za dečiju književnost Bookland, kompanija Beo Čista energija, koja rukovodi Centrom za upravljanje otpadom u Vinči, donirala je 50 knjiga školskoj biblioteci OŠ „Karađorđe“ u Ostružnici, jednoj od najstarijih škola u Srbiji.

 

Pisci za decu, kao što su Ljubivoje Ršumović, Pero Zubac, Gradimir Stojković, Mošo Odalović, Vesna Aleksić, Slobodan Stanišić, Milutin Đuričković, Boško Lomović, zajedno sa Institutom za dečiju književnost pokrenuli su akciju vraćanja navike čitanja kod dece i mladih i formiranju njihovog pravilnog čitalačkog ukusa.

Akcija podrazumeva obilazak što većeg broja osnovnih škola u Srbiji i druženje sa decom kroz koje će predstaviti značaj knjige i čitanja u njihovom duhovnom razvoju.

„Radujemo se što podržavamo ovu akciju s ciljem razvijanja navike čitanja kod dece, što doprinosi njihovoj sposobnosti razmišljanja. Očekujemo da će deca kroz knjige naučiti mnogo važnih stvari i biti sposobna da razmatraju probleme u društvu za bolju budućnost kao i probleme u vezi sa energijom i očuvanjem životne sredine kojima se mi bavimo. Izazov je održati kulturu čitanja živom u digitalnom svetu, a namera Beo Čiste Energije je da podrži aktivnosti koje imaju za cilj unapređenje obrazovanja dece u Beogradu.“ – izjavio je Mitsuaki Harada, direktor kompanije Beo Čista Energija.