За дигитализацију општинске управе Нове Вароши 3,3 милиона динара

За дигитализацију општинске управе Нове Вароши 3,3 милиона динара

13/06/2023 Off By BERB

Фото: Милош Перић

 

Министар за равномерни регионални развој Един Ђерлек и председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић потписали су данас Уговор о суфинансирању пројекта модернизације и дигитализације рада Општинске управе са циљем повећања ефикасности и доступности услуга грађанима и привреди, за који је опредељено 3,3 милиона динара.

 

Министар Ђерлек оценио је да ће реализација пројекта кроз набавку адекватне опреме која би подржала савремене захтеве дигитализације и развој електронске управе, унапредити ефикасност и транспарентност општинске управе и умногоме олакшати грађанима да брже и лакше добију потребна документа.

Пројектом би се, како је нагласио министар, повећала ефикасност пружања услуга грађанима и привреди, као и технички услови за електронско повезивање са државним и другим органима и организацијама.

„Наставак улагања Владе Србије у Нову Варош и друге општине које се налазе у IV категорији развијености, кроз препознавање и стављања у функцију њихових ресурса, кључна је за даљи раст и развој државе.

Желим да охрабрим руководство ове општине да и даље аплицира са развојним пројектима које ћемо заједно реализовати“, истакао је министар Ђерлек.

Захваливши се министру Ђерлеку на препознавању и разумевању потреба и потенцијала ове општине, председник Нове Вароши оценио је да се модернизација општинске управе, у циљу лакшег повезивање са државном управом и грађанима, у овом тренутку наметнула као приоритетан и круцијално важан пројекат.

Закључено је да се општина Нова Варош налази на изузетно важној позицији, на раскршћу путева, а уједно поседује и велике потенцијале за развој туризма и туристичких понуда, што су смернице за будућу сарадњу и подршку овој општини у циљу бржег економског развоја.